MODERN TANÍTÁSI MÓDSZEREK

A Consulting cégek eszköztára szinte határtalan. A 21. század legújabb generációs elméletei közül kiemelünk hármat: A Blended, a Generatív és az Accelerated learning modellt. 

————–

A Consulting cégek eszköztára szinte határtalan. A 21. század legújabb generációs elméletei közül kiemelünk hármat:

Blended learning modell jelentése vegyes, komplex tanulás. A modell szerint a tanulás nem csak a tanteremben és nem csak a személyes oktatás módszerével lehetséges. A csak „tantermi” (frontális oktatás) és önálló tanulás helyett a modell a tanulást egy olyan folyamatként definiálja, amely már a konkrét tréning előtt megkezdődik és a tréning után is folytatódik. A Blended modell a személyes oktatáson túl ötvözi az online és telefonos támogatás eszközeit, valamint a képzésen résztvevő munkatárs önálló tanulási (tapasztalási) hajlandóságát is.

Generatív learning modell a világ újfajta szemléletét követeli meg. Az adaptív (azaz alkalmazkodó, vagy „másoló”) tanulással szemben itt proaktív és nyitott szereplők vannak, akik a képzés során megtanulnak tanulni és újszerű gondolkodásmódjuknak köszönhetően versenyelőnyt biztosítanak a vállalat számára. A generatív modell azt helyezi középpontba, hogy felébressze a résztvevőkben az új, hatékonyabb tudás iránti vágyat, és megtanítsa nekik, hogyan tudják ezt a vágyat, ezt a szemléletet folyamatosan fenntartani.

Az Accelerated learning modell arra fókuszál, hogy sokkal gyorsabban, hatékonyabban és hosszabb távon megragadnak az új ismeretek, ha azokat több „csatornán” keresztül is érzékeljük (akár egyidejűleg). Mindenki másképp tud hatékonyan információkat felvenni, valaki olvasással, más képek segítségével, megint mások hallás után tanulnak a legkönnyebben. A gyorsított tanulás az agy több részét, a legtöbb érzékszervet és mindemellett a fizikai aktivitást is használja.

A Sensa Consulting a legmodernebb tanítási módszerek egy sajátos kombinációját alkalmazza, a fenti három modell módszertanát és eszköztárát ötvözve.

 

Tudj meg többet szolgáltatásainkról, képzéseinkről. Kérd ajánlatunkat